Stichting BeeldBepalend Online Magazine

Samenwerkingen

Samenleven in Europa

Als Europa barst van de visionairs, dan kan dat in Groningen niet anders zijn. Hebben wij als Groningers, een verrassend idee over hoe we anders kunnen samenleven?

Waar is Hans van Willigenburg?

Sta even stil bij het volume van foto’s die je zult moeten aanschouwen vanwege de vrijblijvendheid van het maken ervan. Elke situatie waarin de baby zich bevindt wordt vanuit elke denkbare hoek vastgelegd. Mijn god, wie heeft de tijd?

De Kerk van Engelse Drop

Grondig als wij zijn, was het onvermijdelijk dat we uiteindelijk de inspiratiebronnen onderzochten rondom deze voorstelling, waarbij de naam Thomas More viel. Een ieder wel bekend als schrijver van Utopia. U weet wel: dat boek dat later in ernstig geromantiseerde vorm zijn weg naar televisie vond. Ik zeg: "Ernstig geromantiseerd."

Thuis werken. Hels èn heerlijk.

Ik merkte toen ik een vaste – overigens hartstikke leuke – kantoorbaan had, dat ik me met steeds grotere moeite richting het kantoor in kwestie moest slepen. Ik vind thuis zijn nou eenmaal fantastisch. Lekker op de bank met een pot thee, zo nu en dan iets te knabbelen en af en toe even met de katten kroelen om te ontstressen.

Angst. Of zo… *

* Waarschuwing: dit artikel zit vol aannames, platitudes en vooroordelen ten opzichte van verschillende mensen en honden. Het wordt mensen met vooroordelen afgeraden dit artikel te lezen.

Een overzicht van de fotografie

Volgens de Dikke van Dale is fotografie de kunst om met licht afbeeldingen vast te leggen op dunne, voor licht gevoelige lagen. Het woord fotografie is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht.

Stichting Clear Interactieve avond

Op 16 november 2014 heeft Stichting BeeldBepalend in samenwerking met Stichting Clear voor het eerst een interactieve avond georganiseerd over fotografie in context, bij de World Press Photo tentoonstelling in Der Aa-kerk in hartje Groningen.

BeeldBepalend en jij

Zijn er initiatieven, personen, gebruiksvoorwerpen, foto’s, etc. die op jou een blijvende indruk hebben gemaakt? Aarzel niet om dit op onze Facebookpagina te delen. Verder ben je welkom om een beeldbepalende bijdrage zoals een column, recensie, interview of reportage te mailen naar de redactie.