Stichting BeeldBepalend Online Magazine

Projecten

Het verhaal achter het project, met Jowan Vogel

Wat doen jullie?

“Wij zijn bezig met een documentaire over de Europes jojoscene genaamd Langley did it. De documentaire gaat over een groep fanatiekelingen die passie hebben voor maar één ding: jojoën. Dat is de Europese jojoscene. Over heel Europa hebben een paar honderd man dezelfde passie en ze doen dit met z’n allen, samen.

Langley Did It neemt je mee naar de verborgen wereld van de Europese jojoër. Het schetst een beeld van wat de scene maakt tot wat het is; wat is er zo bijzonder aan, wat trekt hen en waarom blijven ze?
De jojoërs vertellen waarom ze deel zijn en blijven van deze Europese scene. Een groep mensen die over heel Europa verdeeld is en samen één ding gemeen hebben. Wie zijn ze, waar zitten ze, wat doen ze en waarom?”

Wat hopen jullie te bereiken?

“Wij hopen met deze documentaire het bovenstaande in beeld te krijgen en over te brengen op de kijker. Daarnaast zouden we ook willen zien dat de jongere kijker het jojoën gaat ontdekken en zelf ondervindt hoe tof het eigenlijk is.”

Wie werken mee aan dit project?

“We werken met een team van vier man, ook wel de crew genoemd. Jowan is de jojospeler en heeft samen met Frank het idee bedacht tijdens een avond op Noorderzon. Toen het idee van plan naar project ging, hebben we Frederik erbij gevraagd. Hij is filmmaker en is binnen de crew verantwoordelijk voor de storyline. Toen het eenmaal begon te lopen hebben we Olaf erbij gevraagd. Hij is samen met Frank verantwoordelijk voor de zakelijke kant.”

Waarom is dit project beeldbepalend?

“Onbekend maakt onbemind. En hiernaast ook nieuwsgierig! Wie wil dit nou niet zien?”

Wanneer is het project afgerond?

“Het staat momenteel in de planning om eind 2014 de documentaire af te ronden.”

Waar zijn de resultaten te zien?

“In eerste instantie is het de wens om de documentaire op filmfestivals en op de nationale televisie uit te zenden. Ook zijn we aan het kijken naar een webrelease. Daarnaast zal deze documentaire te zijn zien op jojo evenementen door heel Europa.”