Stichting BeeldBepalend Online Magazine

Projecten

Project Uitgelicht: Station Groningen

Het verhaal achter het project, met Mark de Groot.

Wat doen jullie?

“Wij maken een documentaire over alles wat te maken heeft met de spoorwegen om en rondom Groningen. Denk hierbij aan het meelopen met conducteurs/ stewards, machinisten, spoorwegpolitie, treindienstleiders en schoonmakers.”

Wie werken mee aan dit project?

“We werken met een klein team. Sebastiaan Scheffer is onze vaste interviewer, Wijnand Klein is vaak mee als cameraman en sinds kort is ook Jerry Vinke toegevoegd als cameraman. Zij helpen tevens bij de montage. Mark de Groot is opnameleider en hij monteert de afleveringen.”

Wat hopen jullie te bereiken?

“Het doel van onze documentaire is om de kijker een kijkje achter de schermen te bieden bij de verschillende disciplines die te maken hebben met de spoorwegen. Ook hopen we de kijker enig inzicht te geven: het is namelijk ingewikkeld om een trein van A naar B te laten rijden. Dit is niet zo vanzelfsprekend als je zou denken.”

Waarom is dit project BeeldBepalend?

“Het project is beeldbepalend, omdat het unieke beelden laat zien op plekken waar mensen normaal gesproken nooit mogen komen. Bijvoorbeeld op de werkvloer van de treindienstleiding van ProRail of in de cabine van de machinist.”

Wanneer is het project afgerond?

“Als het aan ons ligt, willen we graag deze winter dit project afronden. Dit hangt echter ook af van de partijen die we nog willen filmen. Hiervoor zijn we druk in gesprek.”

Waar zijn de resultaten te zien?

“Na het zien van de pilotaflevering heeft OOG TV de toezegging gedaan om de documentaire uit te zenden. Op deze zender zal het resultaat dus te zien zijn!”

Onderwerp