Stichting BeeldBepalend Online Magazine

Columns

Aan de deur wordt niet gemoord!

Vorig jaar kwamen ze in januari en met z’n tweeën. Ik lag in mijn huiskloffie op de bank nietsvermoedend schuldig te genieten van een zeer slechte Amerikaanse tienerserie toen werd aangebeld. "Hebt u onze brief gehad?"

De treinreis

Hoe en waarom precies bleef onduidelijk, maar het gesprek kwam al snel op de befaamde carnavalskraker ‘Er staat een paard in de gang.’

Mijn allereerste keer

Afgelopen zaterdag liep ik vanaf het station naar Tattoo Willem, waar ik al mijn tatoeages laat zetten. Ik had een afspraak met Jenny. Zij is de enige die ik vertrouw met een machine die op hoge snelheid een naald herhaaldelijk in mijn huid jast en met de vertaling van mijn ontwerp naar een daadwerkelijke tatoeage. Enfin, ik liep dus met een bekertje cappuccino...

Een volwassen kerst.

De laatste keer dat ik een kerstcolumn schreef is een jaar geleden en niet geheel toevallig ook rond deze tijd. Ik sloot toen af met de kerstzinnige woorden...

Er moet altijd iets te dromen zijn

Bijna elke maand doe ik mee met de Staatsloterij. Nadat bekend werd gemaakt dat er hevig werd gefraudeerd met de loten door de werknemers van de Staatsloterij besloot ik...

Waar is Hans van Willigenburg?

Sta even stil bij het volume van foto’s die je zult moeten aanschouwen vanwege de vrijblijvendheid van het maken ervan. Elke situatie waarin de baby zich bevindt wordt vanuit elke denkbare hoek vastgelegd. Mijn god, wie heeft de tijd?

De Kerk van Engelse Drop

Grondig als wij zijn, was het onvermijdelijk dat we uiteindelijk de inspiratiebronnen onderzochten rondom deze voorstelling, waarbij de naam Thomas More viel. Een ieder wel bekend als schrijver van Utopia. U weet wel: dat boek dat later in ernstig geromantiseerde vorm zijn weg naar televisie vond. Ik zeg: "Ernstig geromantiseerd."

Thuis werken. Hels èn heerlijk.

Ik merkte toen ik een vaste – overigens hartstikke leuke – kantoorbaan had, dat ik me met steeds grotere moeite richting het kantoor in kwestie moest slepen. Ik vind thuis zijn nou eenmaal fantastisch. Lekker op de bank met een pot thee, zo nu en dan iets te knabbelen en af en toe even met de katten kroelen om te ontstressen.

Angst. Of zo… *

* Waarschuwing: dit artikel zit vol aannames, platitudes en vooroordelen ten opzichte van verschillende mensen en honden. Het wordt mensen met vooroordelen afgeraden dit artikel te lezen.

De leukste dag van de week

Karien van Boven is werkzaam bij het AMC, afdeling F8. Een dag per week is zij kunstateliermedewerkster. Met een kar vol spullen om mee te verven en knutselen, bezoekt zij kinderen op de afdeling Kinderoncologie. Dit is op een indrukwekkende manier in beeld gebracht.

Pagina 1 van 212

BeeldBepalend en jij

Zijn er initiatieven, personen, gebruiksvoorwerpen, foto’s, etc. die op jou een blijvende indruk hebben gemaakt? Aarzel niet om dit op onze Facebookpagina te delen. Verder ben je welkom om een beeldbepalende bijdrage zoals een column, recensie, interview of reportage te mailen naar de redactie.